Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

 

Onze camping, Oázis Tanya is gelegen in het zuiden van Hongarije.
In de provincie Bács-Kiskun, nabij grote steden als Szeged, Baja, Kecskemét en Subotica (Servië).
Klik hier voor de routebeschrijving naar onze camping.

Oázis Tanya

De naam Oázis Tanya is vrij simpel te verklaren. Tanya is het Hongaarse woord voor boerderij. Alle boerderijen in Hongarije heten dus Tanya. Onze camping is dus vernoemd naar de oude boerderij, die nu onze keuken en gezelschapsruimte is.
Het deel Oázis wordt direct duidelijk, zodra u naar onze camping toe rijdt. Oázis is namelijk het Hongaarse woord voor, inderdaad, oase. Volgens ” “Van Dale” is een oase een:

1   waterrijke, vruchtbare streek in de woestijn
2   lieflijke plekeen oase van rust

Beide beschrijvingen zijn zeer van toepassing op onze camping. Onze camping ligt namelijk midden in de Hongaarse poesta, een ruig steppegebied. Maar zodra je het pad afgaat en onze camping oprijdt, waan je jezelf in een oase. Mooi strak gras, een zwembad, tsjilpende vogels, wat wil je nog meer?

Puszta / Poesta

Zoals gezegd ligt onze camping midden op de Hongaarse poesta. De poesta is een steppelandschap, ontstaan door grote ontbossingen in de tijd van de bezetting door Turkije. Sinds de 16e eeuw ziet het landschap in Hongarije er meestal zo uit. De term Puszta komt trouwens van het oudslavische woord ‘pust’, wat kaal of leeg betekent. Het Nationaal Historisch Park Ópusztazer en de Bugac Puszta zijn musea in de buurt, die een goed beeld bieden van de geschiedenis van dit gebied van Hongarije en hoe het leven vroeger was.