Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Op de camping worden yogalessen gegeven in de buitenlucht. Deze worden aangekondigd bij de Tanya en je kan je hiervoor per keer opgeven. Alle materialen zijn aanwezig en je hoeft beslist géén yoga-ervaring te hebben! Heb je die wel, bereid je dan voor op een verdiepende ervaring, zo midden in de natuur…

We zoeken een rustige plek op en rollen daar onze matjes uit. Ik (Alies) heb inmiddels ruim 12 jaar ervaring als yogadocente en mindfulnesstrainer en ik laat je graag ervaren wat yoga met je doet: met aandacht bewegen, je lichaam voelen, omgaan met spanning en ongemak, of met de onrust in je hoofd, en uiteindelijk de ontspanning en verstilling er laten zijn!

Yoga is er in vele vormen, van heel meditatief tot zeer sportief. Bij alle vormen is het bewegen met aandacht en respect voor je lichaam belangrijk en is de ademhaling een belangrijk instrument om bewust te voelen en te ontspannen. In de zuivere buitenlucht is dat helemaal een bijzondere ervaring!

Mijn yogalessen zijn een combinatie van hatha yoga en yinyoga. Bij de hatha yoga (de basisvorm van yoga) doe je in een lekkere flow in een rustig tempo diverse oefeningen die je lichaam sterk en soepel maken en bijvoorbeeld je evenwicht verbeteren. Soms met een beetje uitdaging, maar altijd met respect voor jouw lichaam en jouw grenzen en waar nodig met wat humor – de les wordt aangepast aan de groep en daarom kan iedereen meedoen: complete beginners en ervaren yogabeoefenaars.

Yin yoga is sowieso een heel toegankelijke vorm van yoga: hierbij doe je veel liggende en zittende houdingen, waar je wat langer in blijft. Niet vanuit spierkracht, je spieren ga je juist ontspannen, zodat er ruimte wordt gemaakt in het lichaam en je heel veel spanning kunt loslaten!  Er is altijd een variatie die bij jou past.

Naast het fysieke effect van yoga – je wordt er soepeler van en je lichaam leert beter omgaan met inspanning en ontspanning –  is yoga ook een heel mooi middel om meer emotioneel evenwicht te ervaren, en anders om te kunnen gaan met drukte en onrust in je hoofd. En het is ook nog eens heel fijn om te doen!

De les begint altijd met rustige voelende bewegingen en een ademhalingsoefening om goed contact met je lichaam te maken, en wordt afgesloten met een eindontspanning, waarbij je in alle rust op je matje ligt en alles nog even op je laat inwerken, luisterend naar de geluiden van de natuur.

Doe je mee?

*  voor het meedoen met de yogales betaal je een vergoeding

*  je kan ook een compleet verzorgde yogavakantie bij ons boeken: verblijf inclusief heerlijk eten, elke dag yoga, gezamenlijke activiteiten én veel tijd voor jezelf