Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Thermaalbaden en aquaparken

In Hongarije vindt men vele thermaalbaden. Het warme mineraalwater, zeer gezond voor lijf en leden, komt op hoge temperatuur uit de bodem. Van oudsher gebruikte men deze bronnen gewoon in de buitenlucht om in te baden en merkte men de heilzame werking op. Tijdens de Turkse bezetting (16e/17e eeuw) werden er baden omheen gebouwd en ontstond de badcultuur met wellness-behandelingen zoals massages. Pas later werd er uitgebreid medisch onderzoek gedaan naar het water en werd het nut van de thermale baden zo ook wetenschappelijk aangetoond.

De thermaalbaden in onze omgeving variëren van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Bij de meeste baden is er ook sauna gelegenheid, maar let op: de Hongaren doen dit alleen in badkleding!

‘s Zomers is er ook volop speelgelegenheid voor kinderen en zijn er eettentjes.

De prijzen zijn over het algemeen zeer vriendelijk, ook voor gezinnen, en de openingstijden zijn ruim.

56_638_81_400Halasthermál Kiskunhalas (15 minuten rijden)

Hier is het dichtstbijzijnde thermaalbad. Het is eenvoudig, maar wel met kwalitatief heel goed water. In de zomer is er een ook buitenbad met strand.

 

 

Jonathermál Kiskunmajsa (25 minuten rijden)Jonathermal

De basis van dit thermaalbad is een mooi oud gebouw. In dit overdekte gedeelte vind je twee baden van 36 graden en 38 graden, een 25 m lang zwembad, drie kleine sauna’s, stoombad, en een koudwaterbad (alles met thermaal water).

Je kan ook diverse soorten massage, manicure en pedicure boeken. Er is een buffet en ruimte waar je (ook meegebrachte) hapjes en drankjes kan nuttigen.

In de openlucht is er een groot rond en lekker warm thermaalbad waar het heerlijk toeven is ook blij wat minder weer! Er is een belevingsbad (gewoon water) met allerlei watermassages en bubbelhoekjes.

‘s Zomers wordt het aanbod uitgebreid met een groot golfslagbad en diverse zwembaden met glijbanen voor de kinderen. Ook is er een volleybalveld, een minigolf, een speeltuin, een tennisbaan en een basketbalveld. Tenslotte vind je nog een groot buitenbad met natuurwater en strandje rondom. Er is dan een enorm aanbod van eettentjes en terrasjes op het buitenterrein. Ondanks dat het groot is, en in de zomer best druk, is het terrein zo uitgebreid dat je altijd wel een rustig plekje ergens in het gras kan vinden.

In de winter, voor- en naseizoen is het er heerlijk rustig.

81f3d9b23cb74a7efb8bea071df14a85.jpgMórahalom

Het thermaalbad van Mórahalom heeft maar liefst 7 buitenbaden en 4 binnenbaden.

De buitenbaden zijn in de zomer een waar speelparadijs voor kinderen met glijbanen, waterfonteinen en nog veel meer.Morahalom-Jednodnevni-izleti