Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van onze camping.

Zowel op als om de camping is de nodige flora en fauna te aanschouwen.
Op de camping beschikken wij over een wildcamera, welke tijdens onze winterstop de (ongenode) gasten vastlegt, zoals deze “big boy”:

Rondom de camping zijn veel herten en reeën. Natuurlijk zijn het erg schuwe dieren, maar met een beetje geluk en veel stilte, kan je ze ‘s ochtends vinden rondom de speeltuin. En ook op ons zandpad moet je goed oppassen, want voordat je het weet staat er ineens eentje voor je. 10582961_812317842135981_1679035636021832273_o

Maar niet alleen de herten laten zich af en toe zien. Ook hazen, dassen, wilde zwijnen, eekhoorntjes en marters laten zich spaarzaam zien. Een van onze gasten heeft zelfs een vos op de foto weten te zetten.

DSC_0167 Johan Natuur 1 vosOok liefhebbers van amfibieën kunnen hun hart ophalen. In het haardhout wat rondom onze Tanya ligt laten zich in de zomer regelmatig diamanthagedissen spotten. Die kruipen op het hout om heerlijk in het zonnetje op te warmen. Ook diverse kikkers, waaronder de boomkikker, laten zich horen op de camping. De boomkikker is vanwege zijn kleur moeilijk te spotten, maar hij laat zich goed horen als hij op zoek is naar een vrouwtje. Bij de wat vochtigere gebSONY DSCieden kan je ook salamanders tegenkomen.

Oh en natuurlijk niet te vergeten, de tientallen verschillende vlinders, die u tijdens uw wandelingen tegenkomt.

En in het bijzonder vogelaars kunnen hun hart ophalen in Hongarije. En als je nog geen interesse in vogels had, dan loop je toch een grote kans, dat dit door je bezoek aan de Puszta verandert. Een aantal bijzondere vogels laat zich zeer geregeld zien op en om de camping. Op verzoek kunnen wij u ook meenemen op Puszta safari en dan proberen wij u de plekken te laten zien op een tijd, waarop we bijna zeker wat fauna tegenkomen. Zo is er dicht in de buurt van de camping een locatie, waar begin juni de bijeneters nestelen. En vlak voor zonsondergang vliegen zij in groten getale terug naar het nest.

De bijeneter is herkenbaar aan zijn groen blauwe lichaam met zijn fel gele keel. Maar ook de scharrelaar is een bekende gast hier in de buurt. De scharrelaar is een zeer mooie, maar schuwe vogel met 50 tinten schitterend blauw en laat zich graag op de elektriciteitsleidingen in de buurt zien. Soms zie je zelfs een bijeneter en een scharrelaar vlak bij elkaar op een lijn zitten.

 

Ga mee naar buiten allemaal,
dan zoeken wij de wielewaal!

Ja, ook de wielewaal laat zich zien in Hongarije. En als je ‘s avonds nog even rustig voor je tent zit, kijkend naar de met sterren gevulde lucht (geen lichtvervuiling hier), dan hoor je vast nog ergens diep in het bos de Oehoe roepen. En heeft u de Hop weleens gezien? Ooit nog een bekende gast in Nederland, inmiddels vooral in Hongarije nog te vinden. Herkenbaar aan zijn mooie zwart witte hanenkam. Kijk maar eens naar dit filmpje van de Hop in actie op ons pad.

En als u zich afvraagt, waar alle ooievaars in Nederland naartoe zijn gegaan? Die zijn met ons meeverhuist naar Hongarije! En buiten de in Nederland bekende (vooral witte) ooievaar, hebben wij ook de zwarte ooievaar.

Bent u vogelaar en wilt u meer weten over welke vogels er zoal hier op onze camping voorkomen, neem dan eens een kijkje in onze vogellijst. In de vogellijst houden we bij welke vogels op en om de camping zijn gespot. Mocht u meer informatie zoeken over specifieke vogelsoorten, dan is World Birds een goede website.IMG_3801