Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van onze camping.

Zowel op als om de camping is de nodige flora en fauna te aanschouwen.
Tijdens een eerdere winterstop werden diverse (ongenode) gasten vastlegt, zoals deze “big boy”:

 

10582961_812317842135981_1679035636021832273_o

Ook in het zomerseizoen zijn er rondom de camping veel herten en reeën. Het zijn schuwe dieren, maar met een beetje geluk en veel stilte, kan je ze ‘s ochtends vinden rondom de speeltuin. En ook op ons zandpad staat er soms zomaar eentje voor je.

Hazen, dassen, wilde zwijnen, eekhoorntjes, marters en vossen laten zich een enkele keer zien.

Verborgen tussen het hout of in het hoge gras, leven deIMG_3801 smaragdhagedissen. Je ziet ze in bepaalde maanden overal opduiken!

Ook diverse kikkers, waaronder de boomkikker, laten zich horen op de camping. De boomkikker is vanwege zijn kleur moeilijk te zien, maar je hoort hem als hij op zoek is naar een vrouwtje. Bij de wat vochtigere gebieden kan je ook salamanders tegenkomen. Oh en natuurlijk niet te vergeten, de tientallen verschillende vlinders, die je tijdens je wandelingen tegenkomt.

In het bijzonder voor vogelaars is Hongarije een paradijs. En als je nog geen interesse in vogels had, dan loop je toch een grote kans, dat dit door je bezoek aan de puszta verandert. Een aantal bijzondere vogels laat zich zeer geregeld zien op en om de camping. Zo is er dicht in de buurt een locatie, waar begin juni de bijeneters nestelen. Vlak voor zonsondergang vliegen zij in grote getale terug naar het nest. De bijeneter is herkenbaar aan zijn groen blauwe lichaam met zijn fel gele keel.

En de scharrelaar is ook een bekende gast hier in de buurt: een zeer mooie, maar schuwe vogel met 50 tinten schitterend blauw die zich graag zien op de elektriciteitsleidingen in de buurt. Soms zie je zelfs een bijeneter en een scharrelaar vlak bij elkaar op een lijn zitten.

Ga mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal!

Want die woont hier ook in Hongarije! Als je ‘s avonds nog even rustig voor je tent zit, kijkend naar de met sterrenhemel (geen lichtvervuiling hier), dan hoor je vast nog ergens diep in het bos de Oehoe roepen. En heb je de Hop weleens gezien? Ooit nog een bekende gast in Nederland, inmiddels vooral in Hongarije nog te vinden. Herkenbaar aan zijn mooie zwart witte hanenkam. Kijk maar eens naar dit filmpje van de Hop in actie op ons pad.

En buiten de in Nederland bekende (vooral witte) ooievaar, hebben wij ook de zwarte ooievaar.

Ben je vogelaar en wilt je meer weten over welke vogels er zoal hier in de directe omgeving voorkomen, neem dan eens een kijkje in onze vogellijst. In deze lijst houden we bij welke vogels op en om de camping zijn gespot. Mocht je meer informatie zoeken over specifieke vogelsoorten, dan is World Birds een goede website.

Onze camping staat ook vermeld bij de natuurvakanties van “De beste vakantietips op Reischeck.nl