Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Stadhuis Kecskemet


Kecskemét

Kecskemét is een stad in het midden van Hongarije, ongeveer halverwege Boedapest en Szeged. De stad is de hoofdstad van Bács-Kiskun.

Kecskemét ligt in een belangrijk fruitteeltgebied en is bekend om zijn abrikozenbrandewijn. Daarnaast is de stad bekend als de geboorteplaats van de componist Zoltán Kodály, naar wie in Kecskemét een belangrijk muziekpedagogisch instituut en een tweejaarlijks muziekfestival zijn genoemd.

In 1368 wordt Kecskemét al als stad genoemd in een brief van de Hongaarse Koning. Na 1526 valt de stad net als grote delen van het midden van het historische Hongarije in handen van de Ottomanen. Na de bevrijding van de Turken in de 17e eeuw begint een nieuwe periode in de stadsgeschiedenis. De echte groei van de stad komt op gang tijdens het eind van de 19e eeuw. In 1911 vindt de op een na grootste aardbeving in de Hongaarse geschiedenis plaats bij Kecskemét. DSCF0163

Er liggen 5 kerken in een cirkel rond het centrum. Hier wordt vaak op zaterdag getrouwd en dan zie je in het centrum het ene na het andere bruidje (met haar verse echtgenoot en gasten) voorbij komen. Daar is ook een prachtig plein bij het nog mooiere stadhuis alwaar het fijn bivakkeren is op een van de vele terrasjes.