Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

T en TTineke van Genugten is geboren in Mierlo en heeft daar nog veel familie en vrienden. Theo van Heijningen is geboren in Monster. Zijn favoriete hobby was zingen bij de Duketown Barbershop Singers in ‘s-Hertogenbosch. Tineke en Theo vertrokken in juni 2011 uit Heeswijk Dinther in Brabant en zijn samen een nieuw leven begonnen in Hongarije.

“We hadden het er in juni 2010 samen al eens over om misschien iets heel anders te gaan doen”, vertellen Theo en Tineke. De ommekeer kwam tijdens de rondreis die Theo en Tineke door Roemenië maakten in de zomer van 2010. Theo: “We startten op camping Oázis Tanya in het dorpje Zsana te Hongarije, een kleinschalige natuurverbonden camping met 20 plaatsen. De eigenaresse van de camping vertelde ons dat ze deze wilde verkopen. Toen we daar wegreden richting Roemenië, zei ik tegen Tineke ‘Camping kopen?’ Tineke antwoordde ‘Ik heb hem vannacht in mijn dromen al gekocht’. We waren er helemaal klaar voor. We zijn meteen weer omgedraaid.

Het is niet zo vreemd dat we zijn gevallen voor Oázis Tanya. In 2009 is de camping door de ANWB benoemd tot één van de vijf mooiste kleine campings in Europa. “De natuur is er fantastisch. De camping ligt in een beschermd natuurgebied, midden op de poesta.

Je kunt hier heerlijk wandelen, in alle rust. We zien bijna iedere dag reeën op en rond de camping lopen, ook konijnen, hazen en niet te vergeten vossen zitten er veel. Omdat er geen nachtverlichting is, kun je hier nog echte duisternis ervaren en zijn er ‘s-nachts ontzettend veel sterren te zien. Dat is zo mooi.”

In het eerste seizoen hebben we de Hongaarse keuken leren kennen, nu kunnen we onze gasten 5 dagen in de week verwennen met lekker eten. Ook de wijnen en de palinka van deze streek zijn heerlijk, dus alle ingrediënten voor een geweldig vakantie adres zijn aanwezig.