Camping Oázis Tanya

  • Phone: 0036204543707
  • Mail: mail@oazistanya.com
  • Website: https://www.oazistanya.com
  • Address: I Körzet 15, H-6411 Zsana

Ontdek en ervaar Hongarije

Een reis door Hongarije laat je kennismaken met: cultuur, ongerepte natuur, lekker eten en is als een ontdekkingsreis met veel zonneschijn en een aangename warme temperatuur. De Hongaarse cultuur heeft vele talen verrijkt met woorden als poesta, paprika en goulash, maar pas als je zelf een bezoek brengt aan dit bijzondere land, leer je de betekenis van die woorden kennen.

Rondreis Oost- en Zuidoost-Hongarije inclusief Boedapest

Ontdek het veelzijdige, nog onontdekte Hongarije, waar je het jachtige alledaagse leven snel vergeet. Je reist langs twee accommodaties van Nederlandse eigenaren en maakt een 2-daagse reis om het magische Boedapest te ervaren.

Rust, ruimte, een warm persoonlijk onthaal en culinaire verwennerij staan hoog in het vaandel. De accommodaties zijn gelegen in mooie natuurgebieden, waar je heerlijk kan fietsen of wandelen. Veel culturele uitstapjes mogelijk!

14-daagse Oost en Zuid Oost-Hongarije rondreis, inclusief 2 dagen Boedapest; Verblijf op basis van 2/4-persoons bezetting per appartement

Waar verblijf je:
– Puszta Eldorado – Tiszagebied – Noord Oost Hongarije
– Oázis Tanya – Poesta – Zuid Oost Hongarije
– Hotel – Boedapest – Centrum

zwembad katinkavaren-800Park bungalow Tiszagyenda

Dag 1-4
De reis begint in het Tiszabegied, beschermd water-natuurgebied dat zonder al te veel beperkingen toegankelijk is. Je verblijft bij Hellen en George Streur in één van de sfeervolle vakantiehuizen gelegen in hun kleinschalig, maar ruim opgezet, vakantiepark Puszta Eldorado. Wandel- en fietsmogelijkheden zijn hier in overvloed. Een mooie rit langs of een boottocht over het Tiszameer maken. Genieten op een van de vele stranden of actief bezig zijn met een zeilbootje, surfplank of parasieten. Dit en meer is ook te huur. Na je activiteiten kan het zwembad voor verkoeling zorgen en kan je genieten van een drankje en/of authentiek Hongaars hapje op het terras waar Wi-Fi aanwezig is!

Dag 4 – 5
Je vertrekt met de trein naar Boedapest. Op eigen gelegenheid verken je de stad. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. Het is een schitterende stad met monumentale gebouwen, indrukwekkende pleinen, mooie parken en boeiende musea. Deze stad is beroemd om de badhuizen. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven in Boedapest! Denk alleen al aan de traditionele koffiehuizen waar niet alleen de koffie maar ook het gebak heerlijk is. Je verblijft één nacht in een mooi hotel gelegen in het centrum van Boedapest. Aan het einde van dag 5 ga je terug naar Puszta Eldorado.

Dag 6-7
Terug in Puszta Eldorado om nog 2 dagen van het Tiszameer te genieten.

8fb4DSC01793 Tanya Afdak kopie

Dag 8-14
Je vertrekt naar het zuiden van Hongarije (170 km). Hier vind je camping Oázis Tanya, idyllisch gelegen in een beschermd natuurgebied en tegen de poesta. Hier hebben Alies Verlind en Mark Jansen in 2021 de kleine natuurcamping overgenomen. Je verblijft in een comfortabel ingericht appartement. Het leuke van een camping is de gastvrije sfeer. Wandelen via routes, zwemmen of gewoon luieren in een hangmat. In de Tanya (boerderij uit 1830) kan je genieten van heerlijke vers bereide maaltijden, zoveel mogelijk met seizoensproducten.
Op een van deze dagen gaan we met de Jeep ook op Poesta safari. Waarbij ontmoetingen met reeën, hazen en vele vogelsoorten zoals de Bijeneter en Scharrelaar regel zijn. Kortom een heerlijke plek om iets te beleven en tot rust te komen.

Samenvatting:
14 daagse rondreis. Wandel, natuur en cultuurarrangement.

Inclusief:
– Verblijf bij Puszta Eldorado (6 nachten), Boedapest (1 nacht), Oázis Tanya (7 nachten)
– Treinretour Boedapest, incl. vervoer van en naar het station
– Toeristenbelasting
– 14x ontbijt
– Welkomstdrankje bij Puszta Eldorado en Oázis Tanya
– Fietsenhuur 2 dagen
– Poesta-safari
– Uitgebreide informatie over de streek waar je verblijft
– Routebeschrijvingen van de wandel en fietstochten

Prijs per persoon bij 4 personen
prijzen 2021 volgen zsm

Prijs per persoon bij 2 personen
prijzen 2021 volgen zsm

Uiteraard is de rondreis ook naar eigen wensen aan te passen. Route volgorde is op basis van beschikbaarheid. Het vervoer naar Hongarije is voor eigen rekening, als je met het vliegtuig komt adviseren wij je om een auto te huren, maar daarbij kunnen wij je natuurlijk ook helpen.